Top 10 karakteristieken

  • Top 10 karakteristieken

Corian® & Krion® zijn hygiënisch

DuPont™ Corian® & Krion® by Porcelanosa Grupo zijn een niet-poreuse materialen. Ze zijn over de hele dikte massief en kan met onopvallende naden verwerkt worden, waardoor een hygiënisch oppervlak ontstaat. DuPont™ Corian® & Krion® by Porcelanosa Grupo - oppervlakken geven de groei van bacteriën of schimmels geen kans. Corian® & Krion® zijn door een onafhankelijk laboratorium gecertificeerd als een hygiënisch materiaal volgens de internationale norm DIN EN ISO 846.

Krion® gaat zelfs nog enkele stappen verder met hun nieuwe Krion® K-Life!
Het aspect "K-Life" van Krion verwijst naar een specifieke innovatie in het materiaal. Krion K-Life is ontworpen om milieuvriendelijker te zijn en zelfreinigend in vergelijking met traditionele massieve oppervlaktematerialen. Het bevat een fotokatalytische technologie die organische verontreinigingen, bacteriën en andere verontreinigende stoffen kan afbreken wanneer het wordt blootgesteld aan natuurlijk of kunstmatig licht. Deze eigenschap maakt Krion K-Life geschikt voor toepassingen waar hygiëne en luchtkwaliteit belangrijk zijn, zoals in gezondheidszorgfaciliteiten, keukens en badkamers.

Corian® & Krion® zijn naadloos

Mobitim Corian Design Naadloos

DuPont™ Corian® & Krion® bieden eindeloze mogelijkheden. Corian® & Krion® kunnen vrijwel onzichtbaar worden verlijmd voor een ogenschijnlijk naadloos resultaat, waarodoor nagenoeg elk design gerealiseerd kan worden. Zo kunnen lange werkbladen bijvoorbeeld heel eenvoudig in onderdelen worden gemaakt in ons atelier, om vervolgens bij het plaatsen ter plekke samengevoegd te worden. Randen kunnen worden aangezet om dikker te ogen.

Corian® & Krion® zijn niet-toxisch

Corian is non-toxic

DuPont™ Corian® & Krion® zijn inerte, niet-toxische materialen. Door deze eigenschappen worden Krion & Corian® gebruikt in openbare gebouwen en voor delicate toepassingen zoals incheckbalies op luchthavens, wandbekleding en werkbladen in ziekenhuizen en hotels.

Corian® & Krion® zijn lichtdoorlatend

Mobitim Corian Design Verlichting

De lichtdoorlatendheid van Krion® & DuPont™ Corian® komt het best tot zijn recht bij de lichte kleuren en de dunnere platen. Vele ontwerpers maken er gebruik van om lampen of lichteffecten in diverse toepassingen te creëren. De lichtdoorlatende kleurencollectie bestaat uit platen van 6mm en 12mm in 11 verschillende kleuren met een grotere lichtdoorlatendheid voor speciale lichteffecten.

Corian® & Krion® zijn herstelbaar

Corian is repairable

Oppervlakken in Corian® & Krion® zijn vernieuwbaar. Ze kunnen volledig in hun oorspronkelijke staat hersteld worden met een gewoon, mild schuurmiddel en een schuursponsje. Brandvlekken van sigaretten laten zich bijvoorbeeld op die manier eenvoudig verwijderen. Schade door verkeerd gebruik kan meestal ter plaatse hersteld worden zonder dat het materiaal volledig moet worden vervangen.

Corian® & Krion® zijn kleurrijk

Corian is colorful

De kleuren van Corian® & Krion® bieden een vrijwel onbeperkt palet om mee te werken. Kies voor één enkele kleur als neutrale basis voor uw ontwerp of experimenteer met fraai ogende combinaties. Corian® & Krion® kunnen ook worden gebruikt als inlegmateriaal om accenten te leggen of als veelzijdige aanvulling op andere materialen zoals metaal, hout, steen, enzovoort.

Corian® & Krion® zijn massief

Corian is massive

Kleuren en patronen lopen over de gehele dikte door en kunnen niet afslijten. Krion® & Corian® zijn massieve materialen die niet schilferen.

Corian® & Krion® zijn duurzaam

Door hun niet poreuze karakter en krasvriendelijke oppervlakte zijn Krion® & Corian® de perfecte keuze voor wie langdurig wil genieten van zijn aankoop.

Corian® & Krion® zijn thermisch vormbaar

Mobitim Corian Design Thermisch

Voor het creëren van verschillende 2- of 3-dimensionele objecten kunnen Krion® & DuPont™ Corian® bij bepaalde temperaturen thermisch gevormd worden in een mall. Reliëfeffecten zijn mogelijk door gebruik van basreliëf-techniek. Zo produceren wij ons eigen gamma aan gethermoformeerde wastafels, kom een kijkje nemen in onze unieke toonzaal en ontdek wat Mobitim te bieden heeft!

Corian® & Krion® zijn sterk

DuPont™ Corian® & Krion® zijn massieve, niet-poreuse, homogene plaatmaterialen die bestaan uit ± 1/3 acrylaat (ook bekend als PolyMethylMethAcrylaat of PMMA) en ± 2/3 natuurlijke mineralen. Het voornaamste bestanddeel is het mineraal Aluminium TriHydraat (ATH), een derivaat van bauxiet, het erts waaruit aluminium wordt gewonnen.
DuPont™ Corian® & Krion® hebben zich reeds bewezen als een buitengewoon duurzaam en gebruiksvriendelijk materiaal. Het schilfert niet en is goed bestand tegen slijtage door dagelijks gebruik. Het biedt weerstand tegen de meeste stoten en krassen zoals die voorkomen in ruimtes die intensief gebruikt worden.