Top 10 karakteristieken

  • Top 10 karakteristieken

Corian® is hygiënisch

DuPont™ Corian® is een niet-poreus materiaal. Het is over de hele dikte massief en kan met onopvallende naden verwerkt worden, waardoor een hygiënisch oppervlak ontstaat. DuPont™ Corian®-oppervlakken geven de groei van bacteriën of schimmels geen kans. Corian® is door een onafhankelijk laboratorium gecertificeerd als een hygiënisch materiaal volgens de internationale norm DIN EN ISO 846.

Corian® is sterk

DuPont™ Corian® is een massief, niet-poreus, homogeen plaatmateriaal dat bestaat uit ± 1/3 acrylaat (ook bekend als PolyMethylMethAcrylaat of PMMA) en ± 2/3 natuurlijke mineralen. Het voornaamste bestanddeel is het mineraal Aluminium TriHydraat (ATH), een derivaat van bauxiet, het erts waaruit aluminium wordt gewonnen. Sinds de introductie in 1967 heeft DuPont™ Corian® zich bewezen als een buitengewoon duurzaam en gebruiksvriendelijk materiaal . het schilfert niet en is goed bestand tegen slijtage door dagelijks gebruik. Het biedt weerstand tegen de meeste stoten en krassen zoals die voorkomen in ruimtes die intensief gebruikt worden.

Corian® is niet-toxisch

Corian is non-toxic

DuPont™ Corian® is een inert, niet-toxisch materiaal. Door deze eigenschappen wordt Corian® gebruikt in openbare gebouwen en voor delicate toepassingen zoals incheckbalies op luchthavens, wandbekleding en werkbladen in ziekenhuizen en hotels.

Corian® is lichtdoorlatend

Mobitim Corian Design Verlichting

De lichtdoorlatendheid van DuPont™ Corian® komt het best tot zijn recht bij de lichte kleuren en de dunnere platen. Vele ontwerpers maken er gebruik van om lampen of lichteffecten in diverse toepassingen te creëren. De Illumination Series-kleurencollectie bestaat uit platen van 6mm en 12mm in 6 verschillende kleuren met een grotere lichtdoorlatendheid voor speciale lichteffecten.

Corian® is herstelbaar

Corian is repairable

Oppervlakken in DuPont™ Corian® zijn vernieuwbaar. Ze kunnen volledig in hun oorspronkelijke staat hersteld worden met een gewoon, mild schuurmiddel en een schuursponsje. Brandvlekken van sigaretten laten zich bijvoorbeeld op die manier eenvoudig verwijderen. Schade door verkeerd gebruik kan meestal ter plaatse hersteld worden zonder dat het materiaal volledig moet worden vervangen.

Corian® is duurzaam

Door zijn niet poreuze karakter en krasvriendelijke oppervlakte is Corian® de perfecte keuze voor wie langdurig wil genieten van zijn aankoop.

Corian® is massief

Corian is massive

Kleuren en patronen lopen over de gehele dikte door en kunnen niet afslijten. DuPont™ Corian® is een massief materiaal dat niet schilfert.

Corian® is kleurrijk

Corian is colorful

De kleuren van Corian® bieden een vrijwel onbeperkt palet om mee te werken. Kies voor één enkele kleur als neutrale basis voor uw ontwerp of experimenteer met fraai ogende combinaties. Corian® kan ook worden gebruikt als inlegmateriaal om accenten te leggen of als veelzijdige aanvulling op andere materialen zoals metaal, hout, steen, enzovoort.

Corian® is naadloos

Mobitim Corian Design Naadloos

DuPont™ Corian® biedt eindeloze mogelijkheden. Corian® delen kunnen vrijwel onzichtbaar worden verlijmd voor een ogenschijnlijk naadloos resultaat, waarodoor nagenoeg elk design gerealiseerd kan worden. Zo kunnen lange werkbladen bijvoorbeeld heel eenvoudig in onderdelen worden gemaakt in een atelier, om vervolgens bij het plaatsen ter plekke samengevoegd te worden. Randen kunnen worden aangezet om dikker te ogen.

Corian® is thermisch vormbaar

Mobitim Corian Design Thermisch

Voor het creëren van verschillende 2- of 3-dimensionele objecten kan DuPont™ Corian® bij bepaalde temperaturen thermisch gevormd worden in een mal van hout of metaal. Reliëfeffecten zijn mogelijk door gebruik van basreliëf-techniek.